Werkwijze

 

Ik werk zowel in groepen als individueel (zie onder).

Werkwijze algemeen:

Kun je zijn met het ongemak, de spanning, het niet-weten? Dan komt de humor en de speelsheid vanzelf. Andersom werkt ook: ga ermee spelen en je kunt ermee zijn :).

Hoe kan dat? Spelen met die verlangens, emoties, angsten, helpt je bij het creëren van de afstand van 'de waarnemer'. Dat kan pas als je je er helemaal mee hebt verbonden: je verlangen omarmd, je angst gewiegd. We lachen ze niet weg. Dat is een heel andere tak van sport.

Levensvreugde ontstaat volgens mij als je een diep JA kunt zeggen tegen dat wat er is, op dit moment. Als je iets heftigs mee maakt, lijkt dat JA-zeggen moeilijker. Maar dat is het niet. Daar begint de echte oefening: als ik hier ten diepste JA tegen kan zeggen, welk gevoel neem ik dan waar? Welk beeld komt op? Kan ik daar expressie aan geven? Alleen als je helemaal JA kunt zeggen tegen de minder leuke kanten, kan je pas ten diepste JA zeggen tegen de leukere dingen.

Individuele coaching

Individueel traject online: LEVEN VANUIT PLEZIER

Je licht werpen op wat er in je leeft. Vanuit plezier. Je laten leiden door 'waar heb ik zin in?'. Want dat voedt ons. Daar verlangt ons wezen naar. En kom je obstakels tegen, ergernissen, rotklusjes...hoe kun je daar dan speels mee omgaan?

Gedurende twee maanden krijg je wekelijks van mij een inspirerende mail met prikkelende opdrachten. Vooraf en na afloop hebben we een gesprek van ongeveer een half uur voor de afstemming en afronding. Tussendoor kun je altijd vragen stellen. Combineren met coachingssessies is ook mogelijk.

Informeer naar de mogelijkheden via: het contactformulier

Coaching op basis van VOICE DIALOGUE:

Om ons innerlijke kind te beschermen zijn er verschillende mechanismen actief. De bekendste is de innerlijke criticus. Maar ook de pleaser of de vermijder. Om deze mechanismen te begrijpen kun je ermee in gesprek. Letterlijk.

Het is een heel speelse vorm van coaching en daarom ook zo passend bij mindFoolness.

Informeer naar de mogelijkheden via: het contactformulier

 

Volg je hart. Dan kom je altijd weer thuis.

Ik ben schatplichtig aan vele methoden en bronnen.

Met name mindfulness, zen, clownerie en InterPlay hebben me op dit spoor gezet.

Het leven, met haar vele hoogte- en dieptepunten deed de rest :).