Werkwijze

Ik werk zowel individueel als met groepen.

Voorbeeld van een individueel online traject:

-5 keer een online een 'mindFoolish uitnodiging' (zelf de intervallen te bepalen).

-intakegesprek van 30 minuten via Zoom of Skype

-evt een tussentijds coach-moment (30,- per half uur)

-eindgesprek van 30 minuten via Zoom of Skype

-op elk moment te starten, wanneer het jou uit komt

kosten: €150,-

Aanmelden: neem contact op via het contactformulier.

Kun je zijn met het ongemak, de spanning, het niet-weten? Dan komt de humor en de speelsheid vanzelf. Andersom werkt ook: ga ermee spelen en je kunt ermee zijn :).

Hoe kan dat? Spelen met die verlangens, emoties, angsten, helpt je bij het creëren van de afstand van 'de waarnemer'. Dat kan pas als je je er helemaal mee hebt verbonden: je verlangen omarmd, je angst gewiegd. We lachen ze niet weg. Dat is een heel andere tak van sport.

Levensvreugde ontstaat volgens mij als je een diep JA kunt zeggen tegen dat wat er is, op dit moment. Als je iets heftigs mee maakt, lijkt dat JA-zeggen moeilijker. Maar dat is het niet. Daar begint de echte oefening: als ik hier ten diepste JA tegen kan zeggen, welk gevoel neem ik dan waar? Welk beeld komt op? Kan ik daar expressie aan geven? Alleen als je helemaal JA kunt zeggen tegen de minder leuke kanten, kan je pas ten diepste JA zeggen tegen de leukere dingen.

Zelfkennis en zelfrelativering gaat dus via een weg van een diep JA naar jezelf. Eén keer raden waar dat toe leidt....

Ik ben schatplichtig aan vele methoden en bronnen. Met name mindfulness, zen, clownerie en InterPlay hebben me op dit spoor gezet. Het leven, met haar vele hoogte- en dieptepunten deed de rest :).